MSGSÜ FİZİK

Okullar

Matematik ve Fizik: Liseler İçin Haftalık Yaz Okulu (Haziran 2018)

Matematik ve Fizik: 9. ve 10. Sınıflar için Haftalık Yaz Okulu

19 – 22 Haziran 2018

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi

Fizik Bölümü

Bu okulun birincil amaçları bilimsel düşünme alışkanlığını erken yaşta edinme, problem çözme, efektif zaman kullanımı ve kritik düşünme gibi yetenekler kazanmaktır. Matematik ağırlıklı olacak olan bu bir haftalık yaz okulu kapsamında öğrenciler, matematiğin inceliklerini ve estetik taraflarını tartışarak tanıyacaklar.

Sanat ve bilimin buluştuğu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fizik Bölümünde yapılacak olan bu yaz okulu, öğrencilere üniversite deneyimini lise okurken yaşatmak için çok önemli bir fırsat.

Planan ders programı: 3 saat Matematik dersi, 1 saat problem çözme seansı ve 2 saat Fizik semineri şeklinde olacaktır.

Ders programı için tıklayınız.

Kimler Başvurabilir?

• Araştırma becerilerini geliştirmek isteyen, motivasyonu yüksek tüm lise öğrencileri başvurabilir (program lise 1 ve lise 2 öğrencilerine yöneliktir, ancak tüm lise öğrencileri başvurabilir.)

Programın Ayrıntıları:

• Okulumuz 4 gün boyunca sürecektir.
  • Okul boyunca öğrenciler kendi imkanlarıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar
  • Üniversitesinin Bomonti kampüsüne geleceklerdir.
  • Okul kapsamında herhangi bir konaklama imkanı bulunmamaktadır.
  • Okulumuza katılım ücreti 80 TL’dir. Bu ücrete okulumuzun yemekhanesinde verilecek olan öğle yemekleri, ders aralarında verilecek çay, kahve ve kuru pasta ikramları, defter ve dergi dahildir.
  • Öğrencilerin sağlık sigortası yapmış olmaları beklenmektedir.

Ön koşullar:

• 9. sınıfı tamamlamış olması,
  • 9. sınıftaki genel ortalamasının 5.00 üzerinden en az 4.00 olması (yüzlük sistemde 100 üzerinden 80 olması)
  • 9. sınıftaki matematik notlarının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması,
  • Motivasyonu yüksek olması,
  • Bütün derslere ve etütlere katılması.
  • gerekmektedir.

Başvuru için:

Başvuru formu

Okula kabul edilen öğrencilerin vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 80 TL katılım ücretini 19 Haziran günü ilk derse getirmeleri gerekmektedir.

Soru ve görüşleriniz için dogudonmez@gmail.com adresine e-mail atabilirsiniz.

Düzenleme Kurulu:

Doğu Dönmez

Shahriyar Jafarzade

Konuşmacılar:

Emine Ertuğrul

Nadir Ghazanfari

Ferhat Özok

Nefer Şenoğuz

Vildan Tuğyanoğlu

Barış Yapışkan

Merve Yılmaz

Matematik ve Fizik Okulları

Matematik ve Fizik: Liseler İçin Haftalık Kış Okulu (Ocak 2018)

Matematik ve Fizik: 9. ve 10. Sınıflar için Haftalık Kış Okulu

23 - 26 Ocak 2018

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi

Fen Edebiyat Fakültesi

Fizik Bölümü

Planan ders programı: 3 saat Matematik dersi, 1 saat problem çözme seansı ve 1 saat Fizik semineri şeklinde olacaktır.

Ders programı için tıklayınız.

Kimler Başvurabilir?

Programın Ayrıntıları:

• Okulumuz 4 gün boyunca sürecektir.
  • Okul boyunca öğrenciler kendi imkanlarıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinin Bomonti kampüsüne geleceklerdir.
  • Okul kapsamında herhangi bir konaklama imkanı bulunmamaktadır.
  • Okulumuza katılım ücreti 50 TL'dir. Bu ücrete okulumuzun yemekhanesinde verilecek olan öğle yemekleri, ders aralarında verilecek çay, kahve ve kuru pasta ikramları ve defter dahildir.
  • Öğrencilerin sağlık sigortası yapmış olmaları beklenmektedir.

Ön koşullar:

• 9. sınıfı tamamlamış olması,
  • 9. sınıftaki matematik notlarının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması,
  • Motivasyonu yüksek olması,
  • Bütün derslere ve etütlere katılması.

gerekmektedir.

Başvuru için:

• Kontenjan dolmuştur.
  • Okula kabul edilen öğrencilerin vesikalık fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi ve 50 TL katılım ücretini 23 Ocak günü ilk derse getirmeleri gerekmektedir.
  • Soru ve görüşleriniz için ilmar.gahramanov@msgsu.edu.tr adresine e-mail atabilirsiniz.

Düzenleme Kurulu:

Doğu Dönmez