MSGSÜ FİZİK

Duyurular

Analiz-I Dersi Yaz Okulu

Fizik bölümü öğrencilerine yaz okulunda Analiz-I (MAT127) dersi açılacaktır. Derse kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin 28-29 Haziran tarihlerinde,

  • TR 79 0006 4000 0011 0240 5638 25

nolu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi yaz öğretimi hesap numarasına okul ücreti olan 97,44 TL'yi yatırmaları ve aynı tarihlerde fizik bölümü sekreterliğinden ders kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Dersler 2 Temmuz Pazartesi günü Fizik bölümünde yapılmaya başlanacaktır.

Yaz okulu ile ilgili duyuruları www.msgsu.edu.tr adresinden takip edebilirsiniz.

2017 – 2018 Bahar Dönemi Lisans BÜTÜNLEME Programı


2017 – 2018 Bahar Dönemi Lisans BÜTÜNLEME Programı için lütfen tıklayınız.

2018-2019 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programları Kontenjan ve Kabul Koşulları


2018-2019 Güz Yarıyılında Yüksek Lisans programımıza 10 (TC Vatandaşı) + 4 (Yabancı Uyruklu), Doktora programımıza 5 (TC Vatandaşı) + 2 (Yabancı Uyruklu) kontenjan ayrılmıştır. Kabul koşulları ve başvuru tarihleri için tıklayın.

Kuantum Alan Kuramı Yaz Okulu

Birincisi 15-19 Ocak 2018 tarihinde yapılan İstanbul Teorik Fizik Günleri'nin ikincisi 10 - 16 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Okulun ana amacı kuantum alan teorisinde temel altyapıyı oluşturmak ve kuantum elektrodinamiğinde parçacık etkileşimlerine dair hesaplama yapmak üzerinedir. Ayrıca yol integrali formalizmi ve standard model altyapısı verilecektir.

Yaz okulu Lisansüstü öğrencilerinin takip edebileceği seviyede olacaktır.

ITFG-2 yaz okulu Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kilyos Yerleşkesinde düzenlenecektir.

AYRINTILI BİLGİ VE BAŞVURU İÇİN: http://itfg.msgsu.edu.tr/

16TH WORKSHOP ON QUANTIZATION, DUALITIES AND INTEGRABLE SYSTEMS (QDIS-16)

This workshop is the sixteenth in a series of scientific meetings organised by the mathematical physicists working in Turkey, that were initiated by Tekin Dereli and Metin Gurses in 2001. The main goal of the workshops is to bring together active theoretical physicists in Turkey to report on their latest papers and exchange ideas. Topics covered include general methods of quantization, general relativity, cosmology, supersymmetry, topological methods, dualities, supergravity, strings, conformal field theories and integrable systems. For more information, please see the workshop website: http://sites.google.com/view/qdis2018/

Contacts:

Cemsinan Deliduman, e-mail: cdeliduman at gmail.com

Ilmar Gahramanov, e-mail: ilmar at msgsu.edu.tr

2017 – 2018 Güz Lisans Bütünleme Sınavları Programı

2017 - 2018 Güz yarıyılı lisans bütünleme sınavı programı yayınlanmıştır. Program bölüm panolarına asılmıştır.

Ayrıca pdf haline bu linkten ulaşabilirsiniz.

2017 - 2018 Bahar Dönemi Lisans Final Programı

2017 - 2018 Bahar Dönemi Lisans Final Programı için lütfen tıklayınız.

TÜBİTAK 2221 Bilim İnsanı Destekleme Programı Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Fizik Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi İlmar Gahramanov'un, TÜBİTAK BİDEB tarafından yürütülen "2221 Konuk veya Akademik İzinli (Sabbatical) Bilim İnsanı Destekleme Programı" başvurusu kabul edilmiştir.

Program kapsamında Utrecht Üniversitesi Teorik Fizik Entitüsünden Doç. Dr. Umut GÜRSOY, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fizik bölümünde Mart 2018 - Eylül 2018 tarihleri arasında misafir öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır.

Doç. Dr. Umut GÜRSOY yayınları ve çalışmaları için lütfen tıklayınız.

2219 ve 2214/A TÜBİTAK Burs Programları Sonuçları Açıklandı.

2219 ve 2214/A Burs Programları 2017 Yılı 2. Dönem Sonuçları Açıklanmıştır.

Bölümümüz öğretim elemanlarından Dr. Hüseyin Bahtiyar 2219 Doktora Sonrası Araştırma Bursunu, İsmail Taygun Bulmuş ve Başak Ekinci ise 2214-A Yurt Dışı Doktora Sırası Araştırma Bursunu almaya hak kazanmıştır.

Kendilerini tebrik eder, başarılarının devamı dileriz.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

BAGEP 2018 Sonuçları Açıklandı

Bilim Akademisi tarafından başlatılan ve kamu fonları yerine toplumdan gelen maddi destekle yürütülen Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödül Programı “BAGEP”in 2018 sonuçları açıklandı.

Bölümümüz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Rıfat Onur Umucalılar, BAGEP 2018 ödülüne layık görülmüştür. Kendisini tebrik eder, başarılarının devamı dileriz.

Ayrıntılı bilgi için lütfen tıklayınız.

HORTACSU-FEST

Prof. Dr. Mahmut Hortaçsu 75. Yaş Toplantısı

Bu sene​,​ öğrencileri ve meslektaşları olarak​,​ 75. yaşını kutladığımız Prof. Dr. Mahmut Önder Hortaçsu, 1966 yılında o zamanki adı Robert Kolej olan Boğaziçi Üniversitesi​nde​ Elektrik Mühendisliği lisans programını bitirdikten sonra, 1971 yılında Pittsburgh Üniversitesinde teorik fizik alanında doktorasını tamamladı. 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi​’​nde Doçent, 1986 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi​nde Profesör ünvanı aldı.

İTÜ Fizik Mühendisliği Bölümün​de,​ ​b​aşlangıcından itibaren, gerek bölümün kurulması ve gelişmesi​ne katkılarıyla, gerek verdiği sayısız ders ve yetiştirdiği öğrencilerle, gerekse bilim​s​e​l çalışmalarıyla​,​ ​o​ bölümün unutulmaz hocaları arasın​da yer aldı​. 67 yaşında yaş haddinden dolayı emekli olmak zorunda kaldığından ve İTÜ’de derslerine ve araştırmalarına devam etmesi için yeterli olanak sunulmadığından, o tarihlerde yenilenmekte olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fizik Bölüm​üne yarı zamanlı öğretim üyesi olarak geçti.

60’ın üzerinde uluslararası yayına sahip Prof. Dr. Hortaçsu, 14 yüksek lisans ve 7 doktora öğrencisinin tez danışmanlığını yürütmüştür. 1997 yılında Türkiye Bilimler Akademisine asli üye olarak seçilen Prof. Dr. Hortaçsu, 2011 yılında bu kurumdan istifa etmiş ve yeni kurulan Bilim Akademisi Derneğine asli üye olarak kabul edilmiştir.

Kariyeri boyunca 1978-1980 arasında Alexander von Humboldt bursu ve 1982-1987 arasında ICTP asosiye üyeliği ile yurtdışında çeşitli üniversitelerde araştırmalarda bulunmuş, TÜBİTAK Temel Bilimler Araştırma Enstitüsünde ve bu enstitünün Kandilli’ye taşınmasının ardından TÜBİTAK Feza Gürsey Enstitüsünde uzun yıllar yarı zamanlı araştırmacı olarak çalışmıştır.

Prof. Dr. Mahmut Hortaçsu halen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde lisans ve lisansüstü seviyede derslerine devam etmekte ve aktif bilimsel araştırmalarını sürdürmektedir.

Değerli hocamız ve meslektaşımız Prof. Dr. Mahmut Hortaçsu ile birlikte aynı çatı altında çalışmaktan ve kendisiyle beraber 75. yaşını bu toplantı vesilesiyle tüm fizik camiası ile birlikte kutlamaktan son derece mutluyuz.

Etkinlik, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bomonti Kampüsü, Bomonti Konferans Salonu’nda 10:00 ‐ 17:00 saatleri arasında gerçekleşecektir.

MSGSÜ Fizik Bölümü

Ayrıntılı bilgiyi https://msgsufizik.net/hortacsufest/ web sayasında bulabilirsiniz.

2017-2018 Bahar Yarıyılı Lisans Ders Programı

2017-2018 Bahar yarıyılı lisans ders programı yayınlanmıştır. Program bölüm panolarına asılmıştır.

Programın pdf haline ulaşmak için tıklayınız.

2017-2018 Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programları Kontenjan ve Kabul Koşulları

2017-2018 Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans programımıza 10 (TC Vatandaşı) + 4 (Yabancı Uyruklu), Doktora programımıza 5 (TC Vatandaşı) + 2 (Yabancı Uyruklu) kontenjan ayrılmıştır. Kabul koşulları ve başvuru tarihleri için tıklayın.

Öğrenci Kimlikleri ve İndirimli İstanbulkart (Öğrenci Pasoları)

1. sınıf lisans öğrencilerimiz öğrenci kimliklerini fizik bölümü sekreterliğinden teslim alabilirler.

Şimdiye kadar indirimli İstanbulkart (öğrenci pasosu) almamış olan 1. sınıf lisans öğrencilerimiz kartlarını fizik bölümü sekreterliğinden teslim alabilirler. Daha önceden indirimli İstanbulkart'ı bulunan 1. sınıf lisans öğrencilerimiz ise yıl sonuna kadar eski kartlarını kullanmaya devam edecek, yenilerini yıl sonunda alacaklardır.

Burs başvuruları hakkında

Okulumuzun burs başvuruları 15 Eylül 2017 tarihine kadar Fındıklı Yerleşkesinde kabul edilecektir. Ayrıca vakıfların burs başvurularının (son başvuru tarihleri, nasıl başvurulacağı) kendi sitelerinden takip edilmesi gerekmektedir.

  • Türk Eğitim Vakfı (TEV), Fakültemize 4 yeni burs kontenjanı ayırmıştır. Başvurular hakkında bilgi için tıklayınız.
  • Lisans programımıza ilk üç sırada yerleşen ve kayıt yaptıran öğrencilere verilecek YÖK bursuna ilişkin usul ve esaslar için tıklayınız.
  • Burs veren bazı kurumlarla ilgili güncel bir haber için tıklayınız.

AdS/CFT Quantum Spectral Curve and its applications to the calculation of the spectrum of N=4 super Yang-Mills

Mikhail Alfimov

Faculty of Mathematics, National Research University Higher School of Economics, Moscow, Russia

Abstract: In this series of lectures we are going present a short overview of some integrable structures appearing in the context of AdS/CFT correspondence. Namely, we will sketch the derivation of the novel approach to the quantization of the N=4 supersymmetric Yang-Mills theory including the usage of integrability, the Quantum Spectral Curve. Then we are going to present several examples of the application of this method to the calculation of spectrum of N=4 SYM. These examples will contain the consideration of the operators from the so-called sl(2) sector in the BFKL limit and their connection with the high-energy scattering.

Place: MSGSÜ Science and Letters Faculty, Physics Department

Dates:

18 August 2017, Friday 15:00

21 August 2017, Monday 15:00

22 August 2017, Tuesday 15:00

23 August 2017, Wednesday 15:00

25 August 2017, Friday 15:00

For Printable Documents: AdS/CFT Quantum Spectral Curve and its applications to the calculation of the spectrum of N=4 super Yang-Mills

Lisans programımıza ilk üç sırada yerleşeceklere burs müjdesi

2017-2018 eğitim öğretim döneminden itibaren devlet üniversitelerindeki temel bilimler alanına yani fizik, kimya, biyoloji, matematik programlarına ilk üç sırada yerleşen tüm öğrencilere YÖK bursu verilecektir. Dolayısıyla 2017-2018 eğitim öğretim döneminde bölümümüze alınacak 16 öğrenci arasında ilk üç sırada yerleşen öğrenciler YÖK bursuna hak kazanacaktır. Bu burs, ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2,5 altına düşmemesi şartıyla dört yıl boyunca devam edecektir. Burs miktarı 2017 için aylık 625 lira olup her yıl YÖK kararıyla artırılacaktır.

Burs koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

YÖK'ün konuyla ilgili açıklaması için tıklayınız.

YÖK başkanı Saraç yaptığı açıklamada öğrencilerin temel bilim programlarına yönelmelerini teşvik ettiklerini belirterek şunları söyledi:

"Temel bilimler alanlarında en az lisans derecesine sahip Ar-Ge personeli istihdam eden Ar-Ge merkezlerine, bu personelin her birine ödedikleri aylık ücretin o yıl için uygulanan asgari ücretin aylık brüt tutarı kadar olan kısmı, iki yıl süreyle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca karşılanmakta, Ar-Ge ve destek personelinin; bu 2 çalışmaları karşılığında elde ettikleri ücretlerinin, temel bilimler alanlarından birinde lisans derecesine sahip olanlar için yüzde doksanı gelir vergisinden müstesna tutulmaktadır."

"2013 yılında temel bilimler alanında öğrenci sayısı 0 olan 20 program var iken artık bu programların dolulukları mühendislik programlarının önüne geçmiş bulunmaktadır. Halen yükseköğretim sistemimizde, 71 Fizik, 77 Kimya, 73 Biyoloji ve 82 Matematik programında 70.012 öğrencimiz eğitim görmektedir. Artık kılavuzda yer verdiğimiz tüm programlarda öğrencisi bulunmayan bir temel bilim programı bulunmamaktadır."

YÖK başkanı Saraç'ın yaptığı açıklamanın tamamını okumak için tıklayınız.

2017-2018 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programları Kontenjan ve Kabul Koşulları

2017-2018 Güz Yarıyılında Yüksek Lisans programımıza 10 (TC Vatandaşı) + 4 (Yabancı Uyruklu), Doktora programımıza 5 (TC Vatandaşı) + 2 (Yabancı Uyruklu) kontenjan ayrılmıştır. Kabul koşulları ve başvuru tarihleri için tıklayın.

2016-2017 Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programları Kontenjan ve Kabul Koşulları

2016-2017 Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans programımıza 10 (TC Vatandaşı) + 4 (Yabancı Uyruklu), Doktora programımıza 5 (TC Vatandaşı) + 2 (Yabancı Uyruklu) kontenjan ayrılmıştır. Kabul Koşulları ve başvuru tarihleri için tıklayın.

Lisans Programımız Başlıyor

MSGSÜ Fizik Bölümü, aktif olarak yürüttüğü yüksek lisans ve doktora programlarının yanısıra 2016-2017 güz döneminden itibaren lisans programını da 15 öğrenciyle başlatıyor.

Eğitim dili türkçe olan fizik bölümü lisans programı, öncelikle lisans öğrencilerine fizik biliminin temellerini ve her fizikçinin bilmesi gereken matematik yöntemlerini eksiksiz olarak öğretme amacını güdüyor. Bu amaç, programın ilk üç yılındaki zorunlu dersler ile sağlanacak. Program öğrencileri herhangi bir fizik dalında uzmanlaşmaya zorlamıyor. Öğrenciler seçtikleri seçmeli derslere bağlı olarak kendi istedikleri alanlarda uzmanlaşmaya beşinci ve altıncı yarıyıllarda başlayacak. Ancak bölüm, lisans programının amaçlarını ülkemizin nükleer enerji ve parçacık fiziği alanlarındaki vizyonuna koşut olarak belirlediği için bu alanlarla ilgili kuramsal ve deneysel seçmeli ders sayısı yüksek tutuldu.

Bölümün az sayıda öğrenci alması gerek öğrencilerle bire bir ilgilenilmesini, gerekse öğrencilerin nükleer fizik, parçacık fiziği ve kozmoloji gibi alanlarda yürütülen araştırma projelerine katılabilmesini kolaylaştırarak, motivasyonu yüksek öğrencilerin genç yaşta araştırma deneyimi kazanması amaçlanıyor.

Programdan mezun olacakların iş olanakları arasında üniversitelerde akademik kariyer, (pedagojik formasyon eğitimi edinmek koşuluyla) liselerde fizik öğretmenliği, (CERN gibi) uluslararası laboratuvarlarda araştırmacılık, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu’nda araştırmacılık, bankalarda ve finans kurumlarında borsa analistliği, sayıları giderek çoğalan bilim müzelerinde danışmanlık, basın-yayın organlarında bilim danışmanlığı/yazarlığı bulunuyor.

Öğrencilerimizi, 134 senelik tarihiyle en köklü eğitim kurumlarından biri olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde, sanat ve bilimin iç içe geçtiği, uluslararası standartlarda bir eğitim-öğretim deneyimi bekliyor.

Lisans ders programına https://msgsufizik.net/dersler/ adresinden ulaşabilirsiniz.

2016-2017 Güz Dönemi Fizik Bölümü Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları

2016 – 2017 Güz döneminde yüksek lisans programına 10, doktora programına 5 öğrenci kabul edilecektir. Programlar, başvuru tarihleri ve başvuru koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgi MSGSÜ Fen Bilimleri tarafından aşağıda verilen linkte ilan edilmiştir.

Fen Bilimleri Enstitüsü 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yüksek Lisans/Doktora Başvuruları

2015-2016 Bahar Dönemi Fizik Bölümü Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları

2015 – 2016 Bahar döneminde yüksek lisans programına 10, doktora programına 5 öğrenci kabul edilecektir. Programlar, başvuru tarihleri ve başvuru koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgi MSGSÜ Fen Bilimleri tarafından aşağıda verilen linkte ilan edilmiştir.

Fen Bilimleri Enstitüsü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yüksek Lisans/Doktora Başvuruları

2015 - 2016 Güz Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları

2015 - 2016 Güz döneminde yüksek lisans programına 10, doktora programına 5 öğrenci kabul edilecektir. Programlar, başvuru tarihleri ve başvuru koşulları ile ilgili resmi ve ayrıntılı bilgi MSGSÜ Fen Bilimleri tarafından aşağıda verilen linkte ilan edilmiştir.

Fen Bilimleri Enstitüsü 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yüksek Lisans/Doktora Başvuruları

2014-2015 Bahar Dönemi Fizik Bölümü Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları

2014 - 2015 Bahar döneminde yüksek lisans programına 10, doktora programına 5 öğrenci kabul edilecektir. Programlar, başvuru tarihleri ve başvuru koşulları ile ilgili resmi ve ayrıntılı bilgi MSGSÜ Fen Bilimleri tarafından aşağıda verilen linkte ilan edilmiştir.

Fen Bilimleri Enstitüsü 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yüksek Lisans/Doktora Başvuruları

Fizik Bölümü Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları

MSGSÜ Fizik Bölümü özellikle teorik fizik ve deneysel yüksek enerji fiziğinde bilimsel araştırmalara ve araştırma odaklı lisans sonrası eğitime ağırlık vermektedir.

Fizik yüksek lisans ve doktora programlarına başvurmak isteyen öğrenciler bazı faydalı bilgileri bu dosyada bulabilirler.

2014 - 2015 güz yarıyılında yüksek lisans programına 10, doktora programına 5 öğrenci kabul edilecektir. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için proje asistanlığı olanakları vardır. Programlar, başvuru tarihleri ve başvuru koşulları ile ilgili resmi ve ayrıntılı bilgi MSGSÜ Fen Bilimleri tarafından aşağıda verilen linkte ilan edilmiştir.


Fen Bilimleri Enstitüsü 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yüksek Lisans/Doktora/Lisans Sonrası Doktora Ön kayıt, Branş Sınavları ve Kesin Kayıt Tarihleri

Fizik Bölümü Yüksek Lisans ve Doktora Başvuruları

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fizik Bölümü 1984-1985 yılında kurulmuş, 1999-2000 yılında MSGSÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak yüksek lisans programını başlatmış ve 2013-2014 yılında da doktora programını başlatmıştır.

MSGSÜ Fizik Bölümü özellikle teorik fizik ve deneysel yüksek enerji fiziğinde bilimsel araştırmalara ve araştırma odaklı lisans sonrası eğitime ağırlık vermektedir.

Fizik yüksek lisans ve doktora programlarına başvurmak isteyen öğrenciler bazı faydalı bilgileri bu dosyada bulabilirler.

2013 - 2014 bahar yarıyılında yüksek lisans programına 10, doktora programına 5 öğrenci kabul edilecektir. Doktora öğrencileri için proje asistanlığı olanağı vardır. Program ve başvurular ile ilgili resmi ve ayrıntılı bilgi MSGSÜ Fen Bilimleri tarafından aşağıda verilen linkte ilan edilmiştir.

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI, ÖĞRENCİ KÖKEN, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI

Fizik 201 Alan Öğrencilerin Dikkatine

Fizik 201 dersini alan öğrenciler laboratuvar grubu seçme işlemlerini bu adresten yapacaklardır. 20 Ekim 2013 tarihine kadar grubunu seçmeyen öğrenciler rastgele bir gruba atanacaklardır.

  • Grup seçim işlemini yapmış olan öğrenciler için çok önemli olmadıkça grup değişim işlemi yapılmayacaktır.

Kamuoyuna Duyuru - 26.08.2013

4 Ağustos 2013 tarihli Hürriyet gazetesinde, "30 yıldır öğrenci yok, dersler boş" manşetli haber nedeniyle, akademik camiada ve kamuoyunda MSGSÜ Fizik Bölümü hakkında oluşması olası olumsuz düşüncelerin önlenmesi, yanlış anlaşılmaların ve eksik bilgilendirmelerin önüne geçilmesi amacıyla bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur.

İlgili açıklama için lütfen tıklayınız.

MSGSÜ Fizik Doktora Programı Açıldı

Fizik Bölümü tarafından hazırlanan ve MSGSÜ tarafından YÖK'e teklif edilen doktora programının açılması kabul edildi. 2014 yılında ilk öğrencilerini alması planlanan ve teorik ve deneysel yüksek enerji fiziği ağırlıklı doktora programında verilecek dersler için tıklayınız.

MSGSÜ Fizik Bölümü Yüksek Lisans Programı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fizik Bölümü 1984-1985 yılında kurulmuş, 1999-2000 yılında MSGSÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak yüksek lisans programını başlatmış ve 2013 yılında da doktora programı açılması için gerekli adımları atmaya başlamıştır.

MSGSÜ Fizik Bölümü özellikle teorik fizik ve deneysel yüksek enerji fiziğinde bilimsel araştırmalara ve araştırma odaklı lisans sonrası eğitime ağırlık vermektedir.

Fizik Yüksek Lisans programına başvurmak isteyen öğrenciler bazı faydalı bilgileri bu dosyada bulabilirler.

2013 - 2014 güz yarıyılında yüksek lisans programına 10 öğrenci kabul edilecektir. Program ve başvurular ile ilgili resmi ve ayrıntılı bilgi MSGSÜ Fen Bilimleri tarafından aşağıda verilen linkte ilan edilmiştir.

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI, ÖĞRENCİ KÖKEN, KONTENJAN VE BAŞVURU KOŞULLARI

MSGSÜ Fizik Bölümü Yüksek Lisans Programı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fizik Bölümü 1984-1985 yılında kurulmuş, 1999-2000 yılında MSGSÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak yüksek lisans programını başlatmış ve 2013 yılında da doktora programı açılması için gerekli adımları atmaya başlamıştır.

MSGSÜ Fizik Bölümü özellikle teorik fizik ve deneysel yüksek enerji fiziğinde bilimsel araştırmalara ve araştırma odaklı lisans sonrası eğitime ağırlık vermektedir.

Bu kapsamda 2012 - 2013 bahar yarıyılında yüksek lisans programına 5 öğrenci kabul edilecektir. MSGSÜ Fen Bilimleri tarafından ilan edilen program ve başvurular ile ilgili ayrıntılı bilgi bu linkten elde edilebilir.

Fizik Bölümü, Fizik Yüksek Lisans programı ve başvurular hakkında bazı faydalı bilgiler ise bu linkte derlenmiştir.

Arts @ CERN - CERN ve Ars Electronica Sanat Yarışması Duyurusu

CERN ve Ars Electronica, CERN ile ilgili 18.7.2012 tarihli bir sanat yarışması açtıklarını duyurdular. Bilim ve sanat arasındaki etkileşmeyi arttırmayı amaçlayan bu yarışmaya tüm sanat dallarından eserlerin katılması teşvik edilmekte.

Yarışmanın ödülü 10.000 Euro'dur. Ayrıca kazanan sanatçı iki ay CERN'de bir ay da Ars Electronica'da tüm masrafları karşılanarak misafir edilecek ve yeni çalışmalarda bulunmaları sağlanacaktır. Yarışmaya son başvuru tarihi 26 Eylül 2012'dir. Duyuru ile ilgili linkler aşağıda bulunabilir.

Diğer taraftan, MSGSÜ Fizik bölümü öğretim üyelerinin çoğu CERN'de yürütülen bilimsel araştırmalara paralel konularda çalışmakta ve halihazırda aktif olarak CERN ile ortak araştırmalarda bulunmaktadır. Üniversitemiz sanatçıları arasından bu yarışmaya katılmak isteyebilecek herkese, ihtiyaç duyulması halinde, Fizik Bölümü elinden gelen tüm desteği vermekten ve yine arzu edildiği takdirde ortak çalışmalarda bulunmaktan mutluluk duyacaktır.

İlgili linkler :

İngilizce duyurunun tam metni

http://press.web.cern.ch/press/PressReleases/Releases2012/PR19.12E.html

Fransızca duyurunun tam metni

http://press.web.cern.ch/press/PressReleases/Releases2012/PR19.12F.html

Arts @ CERN

http://arts.web.cern.ch/collide

CERN

http://public.web.cern.ch/public/

MSGSÜ Fizik Bölümü Yüksek Lisans Programı

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fizik Bölümü 1984-1985 yılında kurulmuş, 1999-2000 yılında MSGSÜ Fen Bilimleri Enstitüsüne bağlı olarak yüksek lisans programını başlatmış ve 2013 yılında da doktora programı açılması için gerekli adımları atmaya başlamıştır.

MSGSÜ Fizik Bölümü özellikle teorik fizik ve deneysel yüksek enerji fiziğinde bilimsel araştırmalara ve araştırma odaklı lisans sonrası eğitime ağırlık vermektedir.

Bu kapsamda 2012 - 2013 eğitim öğretim yılında yüksek lisans programına 10 öğrenci kabul edilecektir. Program ve başvurular ile ilgili ayrıntılı bilgi bu linkten elde edilebilir.